mamaplus

Moldovenii care se întorc din țările cu puține cazuri de coronavirus ar putea fi scutiți de obligația de a sta în carantină

-
//
21.08.2020

Cetățenii care revin în țară din țările cu puține cazuri de Covid-19 ar putea fi scutiți de obligativitatea de a sta în izolare 14 zile. Șeful statului susține că o astfel de decizie ar urma să fie luată în următoarele zile.

„Am discutat cu colegii de la Guvern. Știu că în zilele următoare va fi luată o decizie referitor la unele schimbări în ceea ce ține de autoizolare. Probabil, cei care vin din țări care nu sunt zone roșii, autoizolarea va fi exclusă. O decizie va fi luată de cei de la CNESP. Eu consider că trebuie cât mai rapid să fie scoasă obligativitatea de a fi în carantină”, a declarat Igor Dodon în cadrul emisiunii „Președintele răspunde”.

La începutul săptămânii ministra Sănătății, Viorica Dumbrăveanu, a declarat că specialiștii din domeniu încă analizează condițiile regimului de carantină pentru cetățenii reveniți din străinătate.

„Specialiștii acum analizează diferite opțiuni, inclusiv și posibilitatea de a nu respecta acest regim de izolare de 14 zile în cazul în care persoana e deținătoarea unui test negativ cu determinaera perioadei corspunzătoare până la intrarea în țară la care să fie efectuat acest test”, a spus Dumbrăveanu într-o conferință de presă din 17 august.