mamaplus

Moldovenii aflați peste hotare se pot programa online pentru a beneficia de serviciile misiunilor diplomatice

-
//
09.12.2022

Moldovenii care se află în străinătate se vor putea programa online, pentru a beneficia de serviciile misiunilor diplomatice. Ministerul de Externe anunță lansarea unui portal național în acest scop.

Programari.gov.md oferă  cetățenilor din diasporă posibilitate să se înregistreze rapid și comod la cea mai apropiată misiune diplomatică, pentru orice serviciu disponibil. La prima etapă, în regim de pilotare, serviciul de programare va fi valabil pentru 13 locații, dar va fi extins gradual pentru întreaga rețea consulară a țării noastre.

Conform paginii web, actualmente de serviciu pot beneficia cetățenii noștri din China, Turcia, Ungaria, Azerbaidjan, Elveția, Suedia, Lituania, Austria, Letonia, Estonia, Polonia și Bulgaria. Solicitanții vor introduce datele de identificare și informațiile de contact, vor secta tipul serviciului de care au nevoie și ora programării.

De asemenea, sistemul permite programarea concomitentă a membrilor familiei, prin adăugarea suplimentară a beneficiarilor. După înregistrare, moldovenii vor primi o confirmare pe poșta electronică.