mamaplus

Moldovagaz le cere consumatorilor să achite facturile în avans

-
//
12.05.2022

Moldovagaz a venit cu o solicitare către consumatorii săi și îi îndeamnă să achite în avans facturile la gazul natural. Apelul vine în contextul în care compania nu a achitat deocamdată factura pentru Gazprom și are nevoie de bani pentru a achita.

”În scopul asigurării funcționării continue a sistemului de gaze naturale al republicii, SA ”Moldovagaz” urmează să respecte corespunzător obligațiile contractuale de plată asumate față de furnizorul extern de gaze naturale. Acestea presupun achitarea integrală, până la data de 20 a lunii de gestiune, a contravalorii gazelor naturale consumate în luna precedentă și 50% din valoarea gazelor naturale contractate pentru luna curentă.

În context, ținând cont de situația creată pe piața gazelor naturale și întru asigurarea respectării de către SA ”Moldovagaz” a clauzelor contractuale de plată vă rugăm insistent să achitați la timp facturile primite pentru consumul curent de gaze naturale.

Totodată, luând în considerare circumstanțele create, pentru a-și onora pe deplin obligațiunile contractuale de plată și a nu a pune în pericol furnizarea gazelor naturale, rugăm să examinați posibilitatea achitării în avans pentru gazele naturale care urmează a fi consumate în lunile ce urmează.

Acest fapt îi va permite SA „Moldovagaz” să-și execute obligațiunile financiare contractuale față de furnizorul extern de gaze naturale și astfel să fie asigurată furnizarea neîntreruptă a gazelor naturale în Republica Moldova.”, se arată în comunicatul emis astăzi de Moldovagaz.