Moldova, în topul țărilor cu cea mai mare rată a omorului în rândul femeilor

Moldova, în topul țărilor cu cea mai mare rată a omorului în rândul femeilor

-
//
26.06.2017

Datele statistice relevă că țările din Europa de Est au avut cele mai mari rate de feminicid pe parcursului anului trecut. În acest top rușinos țara noastră s-a plasat pe poziția a doua.

Moldova, în topul țărilor cu cea mai mare rată a omorului în rândul femeilor

Actul de feminicid este comis de obicei de bărbații care nu acceptă faptul că viața lor de familie a eșuat. Acest fenomen este în creștere în mai multe țări, chiar și Elveția nu este o excepție în acest sens. 

Poate fi vorba de bărbați geloși sau de cei care s-au săturat de viața în familie. Toate aceste cazuri au în comun faptul că femeia este văzută precum un inamic. Eliminarea acesteia, în viziunea anormală a asasinilor, reprezintă unica soluție pentru un univers masculin derutat.

În Europa femeile sunt cel mai frecvent victimele violenței în țările din Nord, potrivit datelor Istat. În ultimele luni fenomenul violenței în privința femeilor a fost cel mai frecvent întâlnit în Danemarca și Norvegia, unde 26,9% și 22,19% din doamne au acuzat violențe sau abuzuri. În Italia acest indicator este de 12,2%. Acest lucru nu înseamnă că sunt mai puține cazuri de acest gen. Cel mai curând se fac mai puține denunțuri. 

În ceea ce privește feminicidul, pe parcursul anului 2016 pe poziții fruntașe se află țările din Europa de Est. Pe primul loc s-a plasat Letonia cu trei cazuri de feminicid la 100 mii de locuitori. Pe poziția a doua se află Belarusul, Moldova și Lituania cu două cazuri la 100 mii de locuitori. 

În Elveția au existat 18 cazuri de feminicid pe parcursul anului trecut, unde acest indicator este de 0,46 la 100 mii de locuitori.

Sursa: Agora.md