mamaplus

„Moldova, eu vin acasă”. Marcela Paladi se întoarce din Germania, unde a învățat din nou a merge, pe proteze

-
//
17.07.2023

Marcela Paladi, tânăra schilodită de șoferul unui BMW, în accidentul de pe viaduct, se întoarce acasă din Germania, unde a primit protezele și a învățat din nou a merge. „Moldova, eu vin acasă”, a spus tânăra într-o înregistrare video publicată pe rețele.

mamaplus

Marcela a transmis un mesaj emoționant, în care a mulțumit tuturor pentru sprijin și ajutor.

Amintim că la sfârșitul lunii mai, Marcela Paladi, tânăra schilodită de șoferul unui BMW, pe viaduct, a venit cu un mesaj în limba engleză, pentru urmăritorii săi de pe rețelele de socializare. Aceasta a postat un filmuleț în care arată cum se antrenează, pentru a se învăța să meargă din nou, cu ajutorul protezelor.

Prima ședință de judecată pe cazul Marcelei Paladi a avut loc pe 29 martie. Aceasta a fost amânată pentru a doua zi, fiind întreruptă la cererea avocatului șoferului.

În cadrul altei ședințe, șoferul de BMW și-a recunoscut vina și își cere scuze. Dosarul împotriva acestuia a fost examinat de Judecătoria Chișinău, cu sediul Buiucani.

Gheorghe Begu a fost condamnat la 2 ani de închisoare cu executare în penitenciar tip deschis și 1,5 ani – suspendat condiționat pe un termen de probă de 3 ani. Potrivit legislației, deținuții repartizați în acest regim pot să se deplaseze fără supraveghere în afara penitenciarului, dacă acest lucru este necesar în legătură cu munca executată, instruire, pot să expedieze scrisori şi să primească pachete, să aibă întrevederi fără nici o restricţie, să poarte haine civile, să deţină obiecte de valoare şi bani.

Șoferul îi va mai achita tinerei 1 000 000 lei cu titlu de prejudiciu moral cauzat prin infracțiune, 1 000 000 lei cu titlu de prejudiciu biologic cauzat prin infracțiune și 5000 lei cu titlu de cheltuieli judiciare. Sentința a fost pronunțată astăzi, de Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani.