mamaplus

Minora de 17 ani, dată dispărută, a fost găsită. Reacția familiei

-
//
22.01.2020

A plecat de acasă acum doua săptămâni și nu s-a mai întors. Este vorba despre o tânără de 17 ani, dintr-un sat din raionul Hânceşti. Cei apropiați au căutat-o cu disperare, însă nu au mai dat de urma ei. Părinții fetei spun că aceasta a mai fugit de acasă acum două luni, însă nu pentru atâta timp, de aceea s-au adresat poliției.

Tânăra a ieșit din casă, îmbrăcată sumar, în dimineața zilei de 11 ianuarie, după ce a fost sunată de cineva, iar de atunci nu a mai dat niciun semn.

„Nu ştiu nimic, de ce. Eu eram la lucru, eu eram la lucru, soțul tot. Nu a fost o fată ca să se ducă, a fost o fire închisă. Nici eu singură că sunt mama ei nu mi-a spus nimic”, a spus mama fetei, Svetlana Rotaru.

Cei doi frați ai fetei erau acasă în momentul în care aceasta a plecat.

„Sora mea vorbea cu prietenul ei, după ce a vorbit a pus receptorul şi a început a plânge şi a plecat. Ea era îmbrăcată într-o coftă subțire şi într-o pereche de ghete şi după nu am mai văzut-o”, a spus sora fetei. 

Şi tatăl tinerei este nedumerit de acțiunile fiicei sale. El a povestit cum aceasta a fugit de acasă în luna noiembrie sub pretextul că iese cu prietenele în sat, însă, după trei zile a fost găsită la Chişinău.

Adolescenta a absolvit clasa a 9-a acum doi ani, iar de atunci nu are nicio ocupație.

Minora a fost găsită de polițiştii din Orhei, acasă la o femeie.

„A fost găsită astăzi vie şi nevătămată pe teritoriul raionului Orhei. La moment minora este în afara oricărui pericol. Poliția urmează să stabilească toate circumstanțele, inclusiv motivul care a determinat-o pe minoră să plece de acasă”, a comunicat ofițerul de presă al Inspectoratului General de Poliție, Mariana Bețivu. 

Potrivit Inspectoratului General de Poliție, de la începutul acestui an, în jur de 50 de minori au fugit de acasă.