mamaplus

Ministrul Educației Igor Șarov: ”Examenul de Bacalaureat din acest an ar putea fi ANULAT”

-
//
13.05.2020

În cadrul briefingului de astăzi privind organizarea și desfășurarea examenului național de Bacalaureat, ministrul educației, culturii și cercetării Igor Șarov a făcut un anunț important, subliniind totodată că decizia a fost luată în contextul pandemiei actuale, a avantajelor și a dezavantajelor. 

”Suntem îngrijorați de soarta elevilor și în special a absolvenților. Situația excepțională cere și soluții excepționale. Decizia noastră nu a fost luată ușor și ținând cont de situația dată, venim cu o propunere pentru desfășurarea examenelor de Bacalaureat în acest an. Am analizat 3 scenarii, inclusiv desfășurarea examenelor în centrele examinaționale și online, dar într-un final vom merge pe scenariul numărul 4. În cazul forței majore de astăzi, cea mai mare prioritate pentru noi este sănătatea copiilor. La modul practic nu putem să ne asumăm decizia de a desfășura examenul. Prin urmare am decis anularea examenului de Bacalaureat și eliberarea diplomelor în baza mediilor anuale din perioada de liceu. Data obținerii diplomei nu va depăși 5 iulie 2020.”, susține ministrul educației.

În acest sens, Ministerul Educației va înainta un proiect de lege privind anularea examenului de bacalaureat. Menționăm că în acest an urmau a fi examinați 17459 de candidați la Bacalaureat.