mamaplus

Ministerul Sănătății NU recomandă testele la COVID-19 efectuate de clinicile private

-
//
19.03.2020

Ministrul Sănătăţii Viorica Dumbrăveanu a anunţat în această dimineaţă cazul a două persoane, care au fost diagnosticate pozitiv cu virusul COVID-19, în urma efectuării testelor la clinicile private, însă, în realitate, acestea nu erau infectate.

Ministrul a declarat că, cele două personae, cărora li s-a pus un diagnostic pozitiv la clinicile private, s-au adresat la instituţiile de stat. Probele prelevate şi supuse testului în laboratorul Agenţiei Naţionale pentru Sănătate publică, au arătat un rezultat negativ.

Viorica Dumbrăveanu a reiterat, în acest sens , că laboratorul ANSP este unul acreditat de Organizaţia Mondială a Sănătăţii, şi şi-a exprimat regretul cu privire la agenţii economici, clinicile private, care fac profit pe seama oamenilor în această situaţie.

Mai mult, având în vedere faptul că veridicitatea testelor pe care le au clinicile private nu sunt 100% veridice, ministrul sănătăţii se arată îngrijorată de persoanele diagnosticate negativ de clinicile private, dar care, în realitate ar putea fi purtători de virus.

Amintim că şi anterior ministrul sănătăţii a atenţionat cetăţenii cu privire la testele pe care le deţin clinicile private.