mamaplus

Ministerul Sănătății: Elevii din Moldova ar putea fi testați gratuit la COVID-19

-
//
14.09.2021

În cazul în care responsabilii din cadrul instituțiilor de învățământ din țară nu vor putea asigura menținerea distantei sociale în clase a elevilor, aceștia vor fi nevoiți să întreprindă alte masuri, cum ar fi testarea la COVID-19. Declarațiile au fost făcute în cadrul emisiunii În Profunzime de către ministra sănătății, Ala Nemerenco.

"Dacă o să fim solidari, dacă părinții copiilor, toți absolut o să înțelegem că tot ce facem este pentru binele societății eu cred că o să putem trece sănătos peste asta. Scopul nostru este să păstrăm cât mai mult copiii în scoală cu prezența fizică. Sunt și scoli care au trecut în regim online, dar nu a fost decizia Comisiei. Aceste prevederi sunt incluse în niște scenarii aprobate anul trecut de către Ministerul Educației și pe care ministerul le reface acum. Atunci când nu poate asigura școala această distanță de un metru, din cauza infrastructurii, școala este obligată să ia măsuri. Cum ar fi testarea.", susține ministra sănătății Ala Nemerenco.

Totodată, ministra a vorbit și despre sursa banlor destinați pentru testarea elevilor.

"Aici trebuie să vină sistemul public cu susținere, nici într-un caz nu contra plată, dar absolut gratuit, din bani publici. Această directivă este emisă ca instrucțiune și vine din deciziile vechi ale Comisiei, dar au fost elaborate mai multe scenarii. Alte 746 de cazuri noi de infectare cu COVID-19 au fost confirmate astăzi în Republica Moldova, dintre care 599 în rândul persoanelor nevaccinate.”, a mai adăugat Ala Nemerenco.

Bilanțul cazurilor de COVID-19 în tara noastră a ajuns la 275558.