Ministerul Muncii lansează un nou clasificator al ocupaţiilor

Ministerul Muncii lansează un nou clasificator al ocupaţiilor

-
//
05.12.2014

Ministerul Muncii, Protecţiei Sociale şi Familiei a finalizat noul clasificator al ocupaţiilor. Acesta a fost elaborat pe parcursul unui an cu sprijinul Serviciului public de angajare din Suedia, cu sprijinul financiar al UE în cadrul proiectului "Consolidarea capacităţilor de gestionare a migraţiei în Republica Moldova".

Ministerul Muncii lansează un nou clasificator al ocupaţiilor

Potrivit datelor elaboratorilor, clasificatorul este un pas important în modernizarea sistemului de evidenţă a mobilităţii forţei de muncă din Moldova. De asemenea, clasificatorul va contribui atît la raportarea procesului de migraţie în Moldova, cît şi la crearea locurilor de muncă. Autorii sînt de părere că este o bună practică preluată de Republica Moldova de la ţările europene.

Noul Clasificator al Ocupaţiilor din Republica Moldova va fi pus în aplicare la 1 ianuarie 2015, fiind obligatoriu pentru toate autorităţile administraţiei publice centrale şi locale, unităţi bugetare, întreprinderi, organizaţii şi instituţii, organizaţii patronale, sindicale şi profesionale şi altor persoane fizice şi juridice care îşi desfăşoară activitatea pe teritoriul Republicii Moldova.

Sursa