mamaplus

Ministerul Mediului dă start Campaniei naționale de înverzire a plaiului

-
//
18.03.2023

Ministerul Mediului împreună cu Agenția „Moldsilva” dau startul Campaniei naționale de înverzire a plaiului cu genericul „Plantează-ți viitorul”.

mamaplus

La data de 18 martie 2023, în toată țara se vor desfășura ample activităţi ce ţin de plantarea arborilor, transmite Știri.md.

Angajații Ministerul Mediului se vor deplasa în satul Cruglic, raionul Criuleni unde vor planta mai multe specii de arbori. Acţiunile ce se vor desfășura pe întreaga lună martie vin să mobilizeze întreaga societate şi să intensifice eforturile de sporire a suprafeţelor împădurite.

„Vă încurajăm pe fiecare dintre dumneavoastră să vă implicați. Persoanele care doresc să participe la lucrări de plantare pot apela la inginerul-şef în silvicultură sau inginerul pentru regenerarea pădurii din cadrul întreprinderii silvice din zona respectivă.

Suntem convinși că, doar prin efortul comun vom putea mări semnificativ suprafața  pădurilor din Republica Moldova și vom crea un mediu de viață sănătos pentru generațiile următoare. Doar împreună putem avea grijă de plămânii verzi ai planetei!”, notează ministerul.

Mai multe detalii despre plantări găsiți pe site-ul  Agenției „Moldsilva” la rubrica Participă la plantări Primăvara 2023