mamaplus

Ministerul Educației: „NU a fost confirmat nici un caz de demisie a cadrelor didactice ca urmare a deciziilor CNESP”

-
//
29.09.2021

Ministerul Educației și Cercetării anunță că nu a fost confirmat nici un caz de demisie a cadrelor didactice ca urmare a deciziilor Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică privind testarea din cont propriu a cadrelor didactice nevaccinate.

Ministerul anunță că a verificat datele prezentate de către Federația Sindicală a Educației și Științei în comunicatul informativ din data de 23 septembrie, în care se relata despre 32 de cazuri de demisie a angajaților din sistemul educațional din patru raioane: Hâncești, Glodeni, Căușeni și Ștefan Vodă.

Ministerul Educației a solicitat organelor locale de specialitate din domeniul învățământului și instituțiilor de învățământ să prezinte informații privind cazurile în care să fi fost acceptate cereri de demisie sau să fi fost solicitată demisia cadrelor didactice, indiferent de motivul invocat.

„În urma analizei datelor, menționăm că, în perioada 23 august – 23 septembrie 2021, nu a fost confirmat nici un caz de demisie a cadrelor didactice ca urmare a deciziilor Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică. Au fost stabilite două cazuri de demisie care se referă la personalul nondidactic, aceste situații urmând să fie analizate suplimentar. Ministerul Educației și Cercetării își exprimă regretul pentru informațiile cu caracter de dezinformare care au apărut în spațiul public și mizează în continuare pe un dialog corect, constructiv cu sindicatele, în interesul întregii comunități educaționale”, se precizează în comunicatul de presă emis de Ministerul Educației.