mamaplus

Ministerul Educației: 30 de mii de elevi din Moldova nu au acces la un laptop sau măcar la internet

-
//
07.04.2021

A trecut mai bine de un an de când, în țară, a fost introdusă pentru prima dată starea de urgență, iar școlile au trecut în format online. Atunci, Ministerul Educației anunța că în jur de 30 de mii de elevi nu au acces la un laptop, tabletă sau măcar la internet. Între timp, lucrurile nu prea s-au schimbat, iar sute de familii continuă să se confrunte cu aceleași probleme. 

Mulți nu au suficienți bani pentru lucruri elementare precum ar fi un frigider sau apă caldă, nemaivorbind deja de condițiile necesare copiilor, pentru a face lecții online. Astfel, temele se adună de la o zi la alta, iar copiii se descurajează tot mai mult. Situațiile de acest fel sunt întâlnite mai des în mediul rural. 

Datele prezentate de Ministerul Educației, în vara anului trecut, arată că circa 29 de mii de elevi și 3000 de profesori nu au un laptop, tabletă sau acces la internet.

Atunci, Guvernul a alocat 20 de milioane de lei pentru procurarea echipamentelor tehnice necesare pentru desfășurarea procesului educațional, iar mai mulți donatori străini au dat calculatoare elevilor și profesorilor.