mamaplus

Mii de copii din Moldova nu pot studia de la distanță pentru că nu au un calculator sau internet

-
//
18.03.2021

Circa 4 300 de elevi din țară nu pot învăța de la distanță pentru că nu dispun de dispozitivele necesare și nu au acces la internat. Datele au fost prezentate de ministra interimară a educației Lilia Pogolșa. 

Funcționara a dat asigurări că autoritățile vor depune toate eforturile pentru ca acești elevi să recupereze materialele cu prezența fizică în cadrul instituțiilor de învățământ din țară.

Ministra în exercițiu a spus că din bugetul de stat au fost alocate circa 20 de milioane de lei pentru procurarea a peste trei mii de laptopuri în instituțiile de învățământ din țară, iar la sfârșitul lunii aprilie, datorită partenerilor de dezvoltare, alte zece mii de laptopuri vor fi distribuite în țară.

Potrivit datelor epidemiologice prezentate de către autorități, 292 de elevi și 409 profesori sunt confirmați pozitiv cu virusul COVID-19. Menționăm că din 16 martie procesul educațional se desfășoară în baza celor trei modele propuse de către Ministerul Educației. În baza unuia elevii pot învăța cu prezența fizică.

La începutul anului de studii 2020/21, în învățământul primar și secundar general erau înscriși 334,4 mii elevi.