mamaplus

Mii de copii au beneficiat deja de indemnizația lunară de 1.000 de lei

-
//
02.07.2024

Peste 10.000 de familii au beneficiat de la începutul anului de indemnizația unică la nașterea copilului, în valoare de 20.000 de lei, anunță Ministerul Muncii și Protecției Sociale. Totodată, 18.649 de copii au primit indemnizația lunară pentru copii până la doi ani, în valoare de 1.000 de lei.

mamaplus

„Depunem eforturi pentru a oferi mai mult sprijin și grijă pentru copii și familiile cu copii din Moldova. Pentru prima dată, în acest an, ambele indemnizații au fost acordate în mod proactiv părinților, fără a fi nevoie de solicitare sau prezentare a documentelor. Aceasta înseamnă grijă și suport pentru copii și familiile cu copii, aceasta înseamnă Moldova Europeană”, a menționat ministrul Muncii, Alexei Buzu, transmite Știri.md.

De menționat că Guvernul a stabilit această indemnizație lunară pentru toți copiii cu vârstă de până la doi ani, indiferent de statutul părintelui (persoană asigurată sau neasigurată), începând cu 1 octombrie 2022. De la introducerea acestei indemnizații și până în prezent au beneficiat în total 61.813 copii.

În plus, pe lângă indemnizațiile menționate, părinții care sunt persoane asigurate beneficiază suplimentar de indemnizație lunară pentru creșterea copilului până la vârsta de trei ani, calculată în funcție de salariul părintelui și achitată conform opțiunii solicitate.

Totodată, pentru copiii gemeni sau pentru mai mulți copii născuți dintr-o singură sarcină se acordă, pentru fiecare dintre ei, o indemnizație lunară de sprijin în mărime de 500 de lei până la împlinirea vârstei de trei ani.

Pentru a ridica banii, beneficiarii urmează să se adreseze la orice oficiu poștal din țară sau la instituția bancară unde sunt deserviți doar după procesarea plăților de către prestatorii de servicii de plată în cadrul serviciului guvernamental de plăți.