mamaplus

Miercuri, 14 august, începe Postul Adormirii Maicii Domnului. Mitropolitul Vladimir vine cu un îndemn pentru creștini

0
//
13.08.2019

Miercuri, 14 august începe Postul Adormirii Maicii Domnului și ține două săptămâni, până în data de 28 august, de Adormirea Maicii Domnului.

mamaplus

Înaltpreasfințitul Mitropolit Vladimir îndeamnă pe credincioși ca în această perioadă de post să sporească în rugăciune și să se înfrâneze de la lucrurile lumești: 

„Postul Adormirii Maicii Domnului este considerat un post aspru, asemănător cu cel al Sfintelor Paști. Este necesar ca în această perioadă de post să ne înfrânăm atât de la lăcomia pântecelui, cât și de la gânduri rele, cuvinte necugetate și fapte păcătoase pentru a ne sfinți viața. Desigur, înfrânarea de la aceste ultime păcate enumerate nu se limitează la perioadele posturilor, ci trebuie permanent respectate.

Noi, ortodocșii, ținem acest post în cinstea Maicii Domnului pentru a ne pregăti duhovnicește să întâmpinăm marea sărbătoare a Adormirii Maicii Domnului și a trecerii ei cu trupul la cer. După Tradiția ortodoxă, însăși Maica Domnului s-a pregătit pentru trecerea ei la cele veșnice prin post.

Perioada aceasta a Postului Adormirii Maicii Domnului este o perioadă în care cerem mai mult ajutorul Maicii Domnului ca să devenim mai sensibili și să ajutăm mai mult pe semenii noștri.

Să urmăm pilda Maicii Domnului în smerenie și ascultare față de Dumnezeu și în același timp să sporim rugăciunea noastră către Dumnezeu și către Maica Domnului”.

Sursa: publika.md