mamaplus

A mers cu tatăl său la spital, dar nu știe că acesta a murit. Drama unui copil de nouă ani care își așteaptă părintele

-
//
04.06.2020

Dramă fără margini pentru un copil de nouă ani din comuna Buda, județul Buzău. Părăsit de mamă, care are probleme psihice, micuțul a rămas în grija tatălui său.

Bărbatul de 46 de ani s-a simțit rău și a sunat la salvare. Pentru că nu avea cu cine să lase copilul, micuțul a mers cu tatăl său la spital, fiind dus la secția de pediatrie, unde i-au fost asigurate trei mese pe zi.

Deşi medicii l-au operat pe bărbat şi au încercat să-l salveze, ulcerul perforat şi o puternică infecție abdominală l-au răpus. Acum, cadrele medicale nu-şi găsesc cuvintele să-i spună copilului că singurul om care avea grijă de el a decedat şi încearcă să amâne pe cât posibil cumplitul moment, scrie Adevărul.

Băiețelul așteaptă din clipă în clipă ca tatăl său să apară și să vină să-l ducă acasă. 

„Copilul nu ştie că a rămas fără părinte. În ciuda condițiilor de trai, ei țineau foarte mult unul la celălalt. O să fie greu când o să afle ce a pățit tatăl lui”, spune Gheorghe Bălan, asistent social din comuna Buda.

Între timp, mama băiatului a fost găsită de către autorități, dar nu este capabilă să-l îngrijească pe micuț.

„Copilul nu are paternitate recunoscută, relațiile între cei doi părinți s-au deteriorat, minorul fiind crescut de tatăl biologic, față de care a dezvoltat o relație de ataşament. Mama s-a prezentat la unitatea spitalicească, reprezentanții DGASPC urmând a intra în contact cu aceasta”, a declarat Roxana Kovacs, Direcția de Asistență Socială şi Protecția Copilului Buzău.