mamaplus

Meghan Markle va lansa prima sa carte pentru copii

-
//
05.05.2021

Meghan Markle va lansat prima sa carte pentru copii, care este inspirată de o poezie pe care i-a scris-o soțului ei, prințul Harry, de Ziua Tatălui. „The Bench” – care explorează legătura dintre tați și fii văzută prin ochii unei mame – va apărea pe piață în data de 8 iunie 2021.

Într-un comunicat de presă emis marți de editura Random House, unde va apărea acest volum, Meghan și-a explicat demersul: „‘The Bench’ a început cu o poezie pe care am scris-o pentru soțul meu de Ziua Tatălui, în luna de după nașterea lui Archie”, scrie People.

Duci de Sussex au împreună un fiu, Archie, care împlinește 2 ani joi, și așteaptă o fetiță în această vară.

”Acea poezie a devenit această poveste”, a mai spus Meghan Markle. Cartea este ilustrată de artistul Christian Robinson. Pe coperta cărții apare o imagine cu o bancă sub un copac, cu găini în apropiere.

mamaplus

În comunicatul de presă, Meghan este descrisă drept o „mamă, soție, feministă și activistă”, care „locuiește în prezent în statul natal California, împreună cu familia ei, doi câini și un efectiv în creștere de găini salvate”.

Într-un interviu exploziv acordat de ducii de Sussex lui Oprah Winfrey, în luna martie, ei au dezvăluit că au o curte cu găini numită „Chick Inn” (hanul găinilor), unde lui Archie îi place să petreacă timpul.

mamaplus

„Speranța mea este că ‘The Bench’ rezonează cu fiecare familie, indiferent din cine este formată, la fel de mult ca a mea”. Una dintre ilustrațiile din volum înfățișează un tată în uniformă militară care își salută cu căldură fiul. Harry, un veteran militar, a fost căpitan în armata britanică. O altă ilustrație prezintă un tată care stă cu fiul său sub un copac, și cuvintele „De aici te vei odihni. Îți vei vedea fiul crescând”, susține Meghan Markle.

Meghan nu este primul membru al familiei regale care publică o carte pentru copii. În 1980, socrul ei, prințul moștenitor Charles, a publicat volumul „Bătrânul din Lochnagar/ The Old Man of Lochnagar”, care spune povestea unui om în vârstă ce locuiește într-o peșteră din stâncile care înconjoară moșia regală de la Balmoral, din Scoția, unde regina Elizabeth a II-a își petrece de obicei vacanțele. Încasările rezultate din vânzarea cărții au mers la organizația sa caritabilă, The Prince’s Trust.

De asemenea, Sarah Ferguson, fosta soție a prințului Andrew, a scris o serie de cărți pentru copii devenită foarte populară, „Budgie the Little Helicopter”, adaptată între timp pentru micul ecran.