mamaplus

Meghan Markle și Prințul Harry ar putea avea probleme după ce și-au numit fiica Lilibet

-
//
21.06.2021

Prințul Harry și Meghan amenință postul BBC cu o acțiune în justiție pentru publicarea unor „informații false şi defăimătoare” într-o ştire despre prenumele Lilibet acordat fiicei lor. Disputa se poartă de această dată în jurul unui aspect delicat: dacă ducii de Sussex i-au cerut sau nu i-au cerut reginei Elisabeta a II-a permisiunea de a folosi porecla din copilăria acesteia, „Lilibet”, ca prenume oficial al fiicei lor.

„Lilibet” era numele folosit în cadru privat de tatăl reginei şi de soțul ei, prințul Philip. În timpul funeraliilor prințului Philip din luna aprilie, potrivit unor relatări din presă, o notă de mână scrisă de regina Marii Britanii, ce însoțea o coroană funerară depusă pe sicriul defunctului, era semnată „Lilibet”.

Anumite companii media au raportat inițial că Harry şi Meghan au consultat-o pe regină înainte de a-i folosi porecla drept nume oficial al fiicei lor. Cu toate acestea, Jonny Dymond, un experimentat corespondent al BBC pe tematici regale, a anunțat în această dimineață că a fost informat de „o sursă de la palat” că regina Elisabeta a II-a nu a fost consultată în această chestiune.

După ce alte companii media au preluat articolul publicat de BBC, ducii de Sussex au contactat cabinetul de avocatură Schillings din Londra pentru a-i cere să trimită o scrisoare legală de avertizare, în care grupul BBC a fost acuzat de publicarea unor „informații false şi defăimătoare”.

„Celor care şi-au asumat o anumită formă de răspundere, vă mulțumesc că v-ați însuşit-o. Este primul pas spre dreptate şi adevăr. Totuşi, ceea ce mă îngrijorează cel mai mult este faptul că practici precum acelea – sau chiar mai rele – sunt încă larg răspândite şi astăzi. Atunci, dar şi acum, este vorba despre o chestiune care vizează mai mult decât un ziar, o rețea TV sau o publicație”, a spus prințul Harry într-o declarație dată publicității luna trecută.