mamaplus

Meghan Markle, mesaj neașteptat: ”Nicio familie nu trebuie să fie nevoită să ia aceste decizii”

-
//
26.10.2021

Meghan Markle a cerut miercuri Congresului Statelor Unite să garanteze dreptul la un concediu parental pentru toți rezidenții americani, recunoscând că ea însăşi a fost „copleşită” după naşterea fiicei sale la începutul lunii iunie, informează revista Vogue.

„Nu sunt nici o reprezentantă aleasă în administrație, nici o femeie politician. Sunt, la fel ca mulți alții, un cetățean angajat şi o mamă”, a declarat Meghan Markle într-o scrisoare deschisă adresată liderului democrat al Senatului american, Chuck Schumer, şi preşedintei Camerei Reprezentanților, Nancy Pelosi.

„În iunie, eu şi soțul meu am devenit părinții celui de-al doilea copil al nostru. La fel ca toți părinții, eram foarte bucuroşi. La fel ca mulți alți părinți, am fost copleşiți. Dar, spre deosebire de alți părinți, noi nu ne-am confruntat cu acea realitate dură, de a alege între a petrece acele prime luni critice alături de bebeluşul nostru sau de a reveni la locul de muncă", a continuat fosta actriță americană.

„Ştiam că noi nu trebuia să ne confruntăm cu acele imposibile alegeri, precum îngrijirea copiilor, revenirea la muncă şi îngrijirile medicale, pe care atât de multe persoane trebuie să le facă în fiecare zi. Nicio familie nu trebuie să fie nevoită să ia aceste decizii”, a declarat ducesa de Sussex.

Prințul Harry, în vârstă de 37 de ani, şi Meghan, în vârstă de 40 de ani, s-au distanțat de familia regală britanică şi trăiesc din martie 2020 în California alături de cei doi copii ai lor, Archie, în vârstă de doi ani, şi Lilibet, în vârstă de patru luni.

De asemenea, Meghan s-a îndepărtat şi de tatăl ei, care s-a plâns într-un interviu recent că nu şi-a întâlnit niciodată nepoții.