mamaplus

Medicii despre starea bebelușului din Bălți: "Nu are nicio fractură. Copilul are plexită"

-
//
13.09.2022

Bebelușul din Bălți, care a venit pe lume cu complicații, se simte mai bine. Medicii susțin că mâna copilului nu a fost fracturată la naștere și că, de fapt, micuțul suferă de plexită, o boală rară care apare și la nou-născuți și presupune inflamația unui plex nervos.

„Deja și mâna stângă se mișcă câte puțin. Este un semn bun că mișcă degetele. Nu are nicio fractură. Copilul are plexită care presupune un tratament de durată. Se tratează dacă părinții vor întreprinde tot ce este necesar”, a declarat Nina Foca, Şefa Secţiei Nou-născuți a Centrului Perinatal Bălţi, pentru nordnews.md.

Bebelușul a venit pe lume în data de 11 septembrie. Ieri, tatăl micuțului a făcut declarații în presă în care acuză medicii de malpraxis.

„S-a întâmplat pentru că bebelușul cântărește mult. Din câte am înțeles, mama și copilul au adăugat în greutate. Este prima ei naștere și puțin s-au blocat umerii. Copilului i-a fost greu să iasă. Undeva a fost puțin atins nervul”, a adăugat medicul.

Medicii au stabilit un tratament pentru bebeluș, iar procedurile de fizioterapie vor începe în maxim trei săptămâni. Potrivit specialiștilor, astfel de traume în timpul nașterii sunt rare la maternitatea din Bălți și ajung la 4-5 cazuri pe an.

Micuțul David Buruian s-a născut cu o greutate de 4,5 kg. Copil a venit pe lume cu complicații. Tatăl bebelușului acuză medicii de malpraxis și este determinat să caute dreptate în instanța de judecată.

În cadrul maternității a fost creată o comisie specializată care va ancheta cazul și va stabili dacă era sau nu necesară o operație cezariană.