mamaplus

Medicamentul Debridat suspensie, retras din farmaciile din România

-
//
11.12.2019

S.C. Pfizer Romania S.R.L. a emis o informare cu privire la retragerea, la nivel de distribuitor și farmacie, a medicamentului Debridat suspensie orală. Cauza? Există șanse reduse ca într-unul sau mai multe flacoane să se găsească un corp străin. Pentru siguranță s-a dispus retragerea tuturor loturilor.

„Se retrag de pe piață toate loturile de DEBRIDAT SUSPENSIE. Cauza nu este alarmantă, sunt șanse reduse de prezența unui corp străin într-unul/mai multe flacoane. Deci retrag pentru siguranță toate loturile. Vor lipsi probabil până în luna februarie din ce informații am primit”, scrie Farmacia Granathalma Giroc pe contul de socializare.

mamaplus

Pentru ce se folosește Debridat?

Debridat este utilizat în cazul durerii din cadrul bolilor digestive sau biliare. Debridat este un medicament care corectează tulburările tranzitului gastrointestinal care sunt legate de aceste afecțiuni.

Ce conţine Debridat?

Substanța activă este maleatul de trimebutină. 100 g granule pentru suspensie orală conțin trimebutină 0,787 g. 5 ml de soluție reconstituită conțin trimebutină 24 mg. Celelalte componente sunt: polisorbat 80, aromă naturală de portocale (ulei esențial de portocale pe suport de gumă arabică), zahăr, colorant Galben amurg (E 110).

Flacon de 250 ml: conține 152,5 g granule pentru suspensie orală şi o măsură dozatoare gradată la 2,5 ml, 5 ml, 7,5 ml, 10 ml şi 15 ml.

Cum arată Debridat şi conținutul ambalajului

Cutie cu un flacon de 250 ml din sticlă brună cu un capac de aluminiu. Flaconul conține 152,5 g granule de culoare portocalie, cu miros de portocală, pentru suspensie orală şi o măsură dozatoare. Capacul de aluminiu este fixat cu un sigiliu din polietilenă şi prevăzut cu un inel de siguranță.

Suspensia reconstituită este siropoasă, opalescentă, de culoare portocalie, cu miros de portocale.

Deținătorul autorizației de punere pe piață şi fabricantul

Deținătorul autorizației de punere pe piață PFIZER EUROPE MA EEIG Boulevard de la Plaine 17 1050 Bruxelles, Belgia.

Agenția Națională a Medicamentului și a Dispozitivelor Medicale din România nu a emis încă o avertizare publică.

Tot în acest an, Eurespal, un medicament care are ca substanță activă clorhidratul de fenspiridă (cu proprietăți bronhodilatatoare și antiinflamatoare), a fost retras de pe piață.