mamaplus

Medicamente folosite pentru combaterea HIV, utilizate şi la tratarea pacienților cu coronavirus

-
//
27.01.2020

Medicamente folosite adesea în cazurile de HIV și SIDA sunt folosite şi pentru a trata pacienții cu coronavirus din Wuhan, în timp ce experții caută încă un tratament pentru virusul mortal.

Oficiali din cadrul Comisiei de Sănătate din China au declarat că două medicamente utilizate pentru combaterea HIV au recomandări şi pentru a trata simptomele pneumoniei asociate virusului. Este vorba despre Lopinavir și Ritonavir, pe care pacienții trebuie să le ia de două ori pe zi.

Oficialii din domeniul sănătății au spus că nu există un tratament cunoscut pentru boala asemănătoare virusului, dar oamenii de știință fac toate eforturile pentru a descoperi un vaccin.

Dr. Anthony Fauci, directorul Institutului Național de Alergii și Boli Infecțioase din SUA, a declarat pentru CNN că în prezent nu există medicamente eficiente dovedite pentru a trata acest virus.

Institutul lucrează la un vaccin împotriva noului virus, dar ar dura câteva luni până când prima fază a studiilor clinice va începe și mai mult de un an până când un vaccin ar putea fi disponibil, a spus Fauci.

Noua tulpină de coronavirus își are originea în orașul Wuhan și a omorât cel puțin 80 de persoane.