mamaplus

MEC s-a autosesizat cu privire la cazul copiilor bătuți într-o grădiniță din Bălți: „Condamnăm comportamentul violent al cadrelor”

-
//
07.03.2023

Ministerul Educației și Cercetării (MEC) s-a autosesizat cu privire la cazurile de violență din cadrul grădiniței din Bălți, după ce o educatoare și o dădacă au fost acuzate că i-au bătut și înjurat pe copilași. 

mamaplus

„MEC condamnă orice caz de violență și menționează că efortul educatorului trebuie să fie concentrat pe oferirea unei educații de calitate, pe crearea unui mediu prietenos pentru noile generații. Ministerul condamnă ferm orice formă de comportament violent și atitudine lipsită de respect și solicită tuturor cadrelor didactice din instituțiile de învățământ de orice nivel (preșcolar, general, profesional tehnic, superior) să acționeze ca modele de conduită corectă în activitate și de bun simț”, au menționat reprezentanții MEC pentru TV8.md.

De asemenea, MEC face apel către autoritățile publice locale și organele locale de specialitate în domeniul învățământului să se implice activ în prevenirea unor astfel de comportamente și atitudini neconforme statutului de cadru didactic și să contribuie la promovarea valorilor morale și civice în rândul tuturor actorilor sistemului educațional și al membrilor comunității. 

Direcția Generală Educație Bălți urmează să informeze Ministerul Educației și Cercetării despre decizia luată și sancțiunile aplicate persoanelor care se fac vinovate de acest incident.

Amintim că o educatoare și o dădacă sunt acuzate că i-au bătut și înjurat pe copilași. Procurorii fac cercetări, după ce au primit înregistrări audio din care se înțelege că cei mici sunt pălmuiți și înjosiți de cele două. 

„Pe faptul maltratării copiilor la o grădiniță din mun.Bălți, de către Procuratura mun.Bălți a fost pornit un proces penal. Procuratura va întreprinde toate măsurile necesare pentru cercetarea sub toate aspectele, completă și obiectivă a circumstanțelor cazului”, au declarat reprezentanții PG, la solicitarea TV8. 

Abuzurile la care erau supuşi copiii cu vârste cuprinse între doi și trei ani au fost descoperite de părinţi. Aceștia au decis să facă înregistrări pentru a înțelege ce întâmplă în instituție în lipsa lor, după ce unii micuți refuzau să meargă la grădiniță și plângeau în fiecare dimineață, transmite TV Nord