mamaplus

Matineele și colectările de bani în școli și grădinițe vor fi INTERZISE și de Mărțișor

-
//
11.02.2021

Direcția Generală Educație, Tineret și Sport din cadrul Consiliului municipal Chișinău reiterează faptul că situația pe teritoriul municipiului prin infecția COVID-19 rămâne în continuare alarmantă, cu o creștere a incidenței cazurilor de îmbolnăviri cu forme grave și foarte grave, fiind menținut gradul de alertă „COD ROȘU”. Din acest motiv, organizarea activităților extracurriculare cu prilejul sărbătorilor de primăvară în instituțiile de învățământ general din municipiul Chișinău vor avea loc conform unui ordin.

  • Se interzice pariciparea părinților, reprezentanților legali, fotografilor, animatorilor, rudelor, actorilor în incintele instituțiilor de învățământ.
     
  • La fel nu se permite colectarea banilor și oferirerea cadourilor personalului din instituție.
     
  • Toate activitățile dedicate sărbătorilor de primăvară vor fi organizate și desfășurate în cadrul grupelor/claselor sau în aer liber cu respectarea distanței fizice și a orarului de activitate al intituției.
     
  • Directorii instituțiilor de învățământ vor interzice părinților și elevilor/copiilor să ofere cadouri personalului din instituție și nu vor obliga organizarea a astfel de foloase prin intermediul comitetelor de părinți.
     
  • Se interzic categoric mesele dulci pentru copii în incinta instituțiilor de învățământ.

În scopul menținerii sănătății siguranței copiilor/elevilor întregului personal din instituțiile de învățământ, diminuării riscurilor de infectare cu COVID-19, respectării Hotărârilor Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică a Hotărârilor Comisiei Extraordinare de Sănătate Publică Chișinău în scopul bunei organizări a activităților prilejuite de sărbătorile de iarnă.