mamaplus

Matineele de primăvară se vor desfășura și în acest an fără prezența părinților

-
//
28.02.2022

Potrivit unui ordin emis de Direcția Generală Educație, Tineret și Sport a Consiliului municipal Chișinău, părinții nu vor avea acces la activitățile care vor fi organizate cu prilejul sărbătorilor de primăvară în grădinițele și școlile din municipiul Chișinău.

Directorii instituțiilor de învățământ general vor organiza ședințe online cu părinții cu referire la activitățile extracuriculare ținând cont de prevederile actelor normative. Totodată, vor stabili modul de organizare a activităților pentru copii/elevii în cadrul sărbătorilor de primăvară fără participarea părinților/ reprezentanților legali ai copiilor, rudelor, animatorilor, actorilor, altor persoane străine și evitarea închirierii costumelor pentru copii.

De asemenea, directorii vor atenționa părinții privind interzicerea implicării personalului din instituție în colectarea de bani si gestionarea acestora. Sunt interzice și mesele dulci pentru copii organizate în cadrul instituțiilor de învățământ.

Toate activitățile se vor desfășura cu respectarea distanței fizice și a orarului de activitate a instituției de învățământ general, spațiile fiind ulterior igienizate.