mamaplus

Mărturiile sătenilor despre omorul minorei de la Recea: Aștepta școala

-
//
11.08.2023

O fetița gingașă, ageră și plină de viață. Astfel au descris-o sătenii și rudele pe Iasmina, micuța de 7 ani, omorâtă cu cruzime.

mamaplus

Poliția și procuratura ezită să spună ce l-a determinat pe tânărul de 21 de ani să recurgă la un asemenea gest, în schimb, autoritățile locale declară că acesta ar fi fost deranjat de gălăgia făcută de copilă. Întreaga localitate Recea este șocată, oamenii sunt îndurerați, dar și îngroziți de cele întâmplate, transmite Moldova1.

Mama fetiței este sfâșiată de durere și chiar dacă nimic nu-i poate alina suferința, aceasta speră ca cel care i-a omorât copilul să primească cea mai dură pedeapsă.

„Este un copil care iubea viața, un copil vesel, iubea să deseneze și se bucura, aștepta școala, chiar acum nu demult i-am cumpărat niște rechizite, ea atât de mult s-a bucurat. Când a văzut acel pachet cu rechizite, ea de bucurie m-a cuprins și atât de mult s-a bucurat. Ea aștepta în această săptămână care venea ca să îi cumpăr ghiozdan, haine pentru școală. Cei doi făptași aș vrea ca să fie pedepsiți, ca să fie o pedeapsă ca să sufere cum a suferit și fiica mea, în acele chinuri, să fie și ei pedepsiți”, a mărturisit cu durere în suflet mama Iasminei, Tamara Musteață.

„Foarte mult aștepta școala ea și i-a fost dragă și grădinița și scrisul și poate desenatul. A avut mai multe dorințe pentru că a așteptat foarte tare școala. Este foarte dureros”, a spus Ghenadie Școlnic, unchiul Iasminei.

Oamenii din localitate sunt îngroziți de cele întâmplate și spun că nu se mai simt în siguranță, nici în propria casă.

„Doamne, suntem îngroziți, ne temem noi singuri de asta, ce probleme s-au făcut. Parca sunt oameni de treabă, nu au avut cu nimeni probleme, dar ce s-a întâmplat, nu știu. Cine știe ce le-a dat în cap lor, păi acesta e copil, ce a înțeles copilul acesta? Cine să nu se sperie dacă e doar un copil?.

A fost deranjat de strigătele fetiței” - acesta ar fi fost motivul halucinant care l-a determinat pe atacator să comită gestul macabru. Mai mult decât atât, potrivit primarului satului Recea, acesta era rudă cu Iasmina.

„El spunea că avea probleme ceva cu somnul și nu putea dormi și spune că ăsta e unicul motiv și fetița striga la poartă și el s-a deranjat că striga la poartă. Fetița a venit că își căute fratele. Ei toți sunt rude între ei și am înțeles că băiatul mai mare mai servea fetița cu dulce și îi mai dădea câte ceva. Când el a ieșit și a spus că... ei aveau și un teren în spate la casă și el, precum că din spusele lui voia să se joace acolo și el a iesit, nu știu cu ce intenții. S-a dus acolo la teren și s-a produs tot ce s-a produs”, a spus primarul satului Recea, Valeriu Ghelan.

Amintim că fetița de șapte ani, care a dispărut fără urmă, a fost găsită decedată într-o casă părăsită din localitatea Recea.