mamaplus

Mândrie națională! Premii în valoare de circa 1,5 mln lei pentru sportivii și antrenorii de performanță din Moldova

-
//
13.07.2023

Sportivii din țara noastră care au obținut medalii la Jocurile Europene din Krakow – Malopolska, Polonia și la Campionatul European de Haltere pentru tineri, organizat la Chișinău, au fost premiați, astăzi de Ministerul Educației și Cercetării. Au fost apreciați și antrenorii tinerilor sportivi pentru succesele înregistrate, muncă și dedicație, scrie realitatea.md.

mamaplus

Valoarea totală a premiilor pentru lotul național la Jocurile Europene din Polonia este de 1.484.000 lei. În cadrul competițiilor, o medalie de bronz a obținut Serghei Tarnovschi și una de aur – Artiom Livădari. Este pentru prima dată, când țara noastră obține aur la această competiție europeană.

Sportivii care au câștigat medalii în cadrul Campionatului European de Haltere vor primi premii bănești în sumă totală de 86.250 lei.

În luna iunie 2023, alți sportivi de performanță au beneficiat de premii bănești în valoare de circa 4,5 milioane lei. De la începutul anului curent sportivii noștri au câștigat 262 de medalii la toate categoriile de vârstă, 188 de medalii la probele neolimpice și 74 de medalii la probele olimpice. De asemenea, Republica Moldova are o cotă olimpică pentru participare la Jocurile Olimpice de la Paris 2024, prima calificare pentru țara noastră fiind obținută la proba tir cu arcul de Maestrul Emerit al Sportului Dan Olaru.