mamaplus

Mâncare stricată, vândută pe litoral

-
//
23.07.2019

Medicii veterinari ai Autorității Naționale Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor au sancționat 26 de unități alimentare de pe litoralul românesc cu amenzi în valoare de 260.000 de lei, săptămâna trecută.

mamaplus

În plin sezon estival, medicii veterinari ai Autorității Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor au verificat 269 de unități amplasate în cele 7 zone de interes turistic.

Este vorba despre Năvodari, Mamaia Nord, Mamaia Centru, Mamaia Sud, Eforie, Costinești și Mangalia.

Controalele au vizat 104 restaurante, 6 pizzerii, 3 cantine, 30 de unităţi tip fast - food, 5 braserii, 16 unităţi de tip bufet, 2 unităţi tip bistro, un catering, 26 de baruri, 2 cafe baruri, 3 snack baruri, un supermarket, 48 de magazine alimentare, 14 laboratoare de cofetărie/patiserie, 4 cofetării/patiserii, o rulotă, o unitate produse congelate, un depozit alimentar şi o carmangerie, notează agerpres.ro. 

Reprezentanții ANSVSA s-au luat cu mâinile de cap atunci când au văzut ce nereguli sunt la unitățile inspectate. Mai exact, s-au constatat neconformități referitoare la comercializarea directă către consumatorul final a produselor alimentare în spații neaprobate sanitar veterinar, produsele alimentare erau ambalate și etichetate necorespunzător, în vederea depozitării și valorificării. Mai mult, în spațiile de producție și de depozitare a produselor alimentare, igiena lăsa mult de dorit.

Inspectorii veniți în control au confiscate și retras de la vânzare 5 kilograme de carne de porc și 10 kilograme de produse de patiserie congelate ce nu puteau fi consumate. Ele au fost dirijate către o unitate de neutralizare.

Sursa: sputnik.md