mamaplus

Mama unei fete de 3 ani cu autism, tratată urât de un medic din Capitală

-
//
10.08.2023

Mama unei fete de trei ani se plânge că ar fi fost tratată urât de un medic chirurg din cadrul Spitalului Clinic Municipal pentru Copii „Valentin Ignatenco”, acolo unde a fost internată pentru tratament. Într-o publicație din mediul online, femeia povestește cum medicul i-ar fi răspuns la întrebări pe un ton batjocoritor.

mamaplus

Mama fetei spune că s-a adresat după ajutor medical la Unitatea Primiri Urgente din cadrul Spitalului „Valentin Ignatenco”, în seara zilei de 9 august. Femeia relatează că a fost tratată bine de personalul medical de la urgențe, după ce l-a preîntâmpinat că fetița de trei anișori este autistă nonverbală. Situația, însă, s-ar fi schimbat în secția reanimare, acolo unde fetița a fost internată, scrie newsmaker.md. 

„Ceea ce m-a atins foarte mult a fost atârnarea doamnei doctor chirurg care a fost chemată pentru a vedea fetița. Doamna din start a intrat cu aere în salon, după care am preîntâmpinat-o că fetița este autista nonverbală, la care răspunsul ei a fost: „Aaa, e de asta” şi mă întreabă: „Asta a voastră așa urla la colectarea analizei la sânge?”. Eu i-am răspuns că urla „un copil normal”, a mea doar încerca să scoată picurătoarea fără plânsete şi țipete”, a declarat femeia.

Aceasta menționează că a rămas în șoc de atitudinea medicului de la spitalul respectiv. 

„La vorbele acestei doamnei doctor, îmi curgeau lacrimile șiroaie. Parcă mi-a dat palme, nu îmi iese nici acum din cap. Dacă personalul medical, care are cunoștințe mai profunde şi are astfel de atârnare față de copiii mai speciali, ce poți să mai spui de reacția celorlalte persoane? (…) Nouă, mamelor copiilor mai speciali, şi așa ne vine greu să luptăm cu etichetele care ni le pune societatea doar din cauză că copilul tău nu e la fel ca toți ceilalți. Poate ar fi cazul să fim un pic mai indulgenți şi mai înțelegători? Nimeni nici idee nu are de câtă putere are nevoie o mama a unui copil mai deosebit pentru a face față de zi cu zi societății noastre, în care un copil mai special este acceptat cu greu sau nu e acceptat deloc”, a mai scris mama fetiței.

NM a încercat să obțină un comentariu de la conducerea Spitalului Clinic Municipal pentru Copii „Valentin Ignatenco”, însă până la această oră nu am primit un răspuns la solicitarea înaintată.