mamaplus

Mama din Rezina care și-a impus fiul de 3 ani să se sinucidă, scoasă de sub urmărire penală

-
//
03.02.2021

Femeia care acum doi ani şi-ar fi îndemnat fiul de trei ani să se sinucidă a fost scoasă de sub urmărire penală. Decizia a fost luată de procurorul de caz din Rezina.

În luna septembrie 2019, femeia din satul Peciște, raionul Rezina, s-a filmat în timp ce-și îndemna fiul de numai trei ani să se sinucidă prin spânzurare și a distribuit imaginile șocante pe Facebook. „Nu mai plânge, bucură-te, te vei odihni curând”, îi spunea mama fiului ei, în filmulețul trimis unei rude. Copilul nu a urmat însă îndemnul teribil al mamei. După apariția imaginilor pe rețelele sociale, băiețelul a fost trimis la rude.

Tatăl minorului a declarat zilele acestea că "Procedura penală a scoate de sub urmărirea penală. Articolul 201 l-au anulat". Procurorul de caz, Ghenadie Zgardan, susține că nu a găsit dovezi privind violența în familie. Tatăl spune că în doi ani, dosarul în care cere decăderea din drepturile părintești a fostei soții a bătut pasul pe loc.

"În atâta timp nu a fost nicio şedință de judecată, ba video sau audio nu lucrează, ba judecătorul e în deplasare, ba avocatul bolnav, ba fosta soție e bolnavă şi tot aşa se amână", spune tatăl minorului.

Asistenta superioară din cadrul Direcției Asistență Socială Rezina a declarat că fosta asistentă a stabilit că nu există niciun motiv pentru decăderea femeii din drepturi. Tatăl copilului se teme că într-un final, aceasta va lua copilul la ea acasă:"Cu timpul va da în judecată şi va lua copilul înapoi"

Bărbatul susține că fosta soție nu are nici măcar interdicție de a se apropia de copil: "Sub supravegherea mea a fost de două ori şi l-a văzut."

Acesta mai spune că femeia consumă alcool destul de des şi ar avea probleme psihice.