mamaplus

Mama care și-a abandonat bebelușul într-o vie la Nisporeni a primit a doua șansă

-
//
04.08.2020

Femeia împreună cu bebeluşul pe care l-a abandonat pe 6 iulie se află în prezent într-un centru de plasament din oraşul Hânceşti. Ambii sunt bine, spun asistenţii sociali, la fel ca şi ceilalţi 4 copii ai cuplului, care au fost plasaţi temporar într-o familie de asistenţi parentali la scurt timp după incident. Primarul din localitate spune însă că de aproape o lună de când au plecat de acasă, părinţii nu s-au prea interesat de copii.

"Cam aşa, mai puţin se interesează de copii. Tatăl a fost la trei zile şi i-a vizitat, respectiv după asta, nu a mai vizitat copii. Mama până ce nu şi-a dat prea interesul să vadă ce e cu copiii. Nu prea are legătură cu ei.", susține Victor Sinogaci, primarul comunei Mireşti.

În timp ce soţia şi copiii stau în centre de plasament, capul familiei trebuie să se ocupe de reparaţia casei în care cei şapte membri urmează să se reunească. Locuinţa se află în satul Bujor, la 6 kilometri distanţă de comuna în care aceştia au trăit până acum. Imobilul a aparţinut bunicilor din partea mamei şi e în paragină de ani de zile. Pentru reparaţia imobilului, cuplul a primit un ajutor financiar de 10 mii de lei din partea primăriei şi a Mitropoliei Moldovei.

"I s-au dat termen restrâns, timp de două luni de zile să facă reparaţie, şi ca noi mai departe să primim o decizie. Cum o să-şi dea străduinţa să facă reparaţia necesară ca copiii să fie în siguranţă, noi o să primim decizia ca copiii să fie reintegraţi în familie.", a mai adăugat primarul comunei Mireşti.

Reamintim că la începutul lunii iulie, un nou-născut a fost găsit într-o vie din apropierea satului Cristeşti, raionul Nisporeni. Ulterior, s-a stabilit că mama copilului era la muncă în câmp, când a intrat în travaliu. După ce a născut, a abandonat bebeluşul şi a declarat că nu are bani să îl crească. După câteva zile, femeia s-a răzgândit şi a venit după copil.