mamaplus

Mama a 4 copii și-a pierdut viața după o operație de micșorare a stomacului în scop de slăbire

-
//
04.09.2023

Shannon Meenan Browse, mama a patru copii,  avea doar 32 de ani când a murit, după luni întregi în care familia ei a fost martora suferinței prin care a trecut. După cum notează The Mirror, problemele ei de sănătate au făcut-o să vomite până în punctul în care și-a pierdut dinții. Acum, rudele ei încearcă să atragă atenția asupra riscurilor pe care le implică operația de micșorare a stomacului.

mamaplus

Femeia a trecut printr-o gastrectomie longitudinală, o intervenție prin care volumul stomacului este redus și care are ca scop pierderea în greutate în cazul persoanelor obeze prin limitarea cantității de mâncare pe care o pot mânca. Din nefericire, după cum a dezvăluit soțul acesteia, după operație era înfometată și asta deoarece nu putea mânca fără a vomita. În cele din urmă, situația ei s-a agravat și la finalul lunii august i-au cedat mai multe organe, în cele din urmă murind.

În ciuda faptului că inițial a pierdut în greutate prin exerciții fizice, Shannon a trebuit să-și întrerupă eforturile atunci când a fost diagnosticată cu miopatie și a avut probleme din cauza mobilității slabe. În acel moment, ea a luat decizia de a călători în străinătate alături de o cunoștință pentru a apela la o micșorare de stomac.

Ce riscuri are operația de micșorare a stomacului?

Specialiștii sistemului public de sănătate din Regatul Unit avertizează că că riscurile asociate cu această intervenție chirurgicală pot include dificultăți la înghițire, vărsături și în cazuri rare, chiar deces. După ce s-a întors din străinătate, după cum explică rudele, Shannon și-a pierdut capacitatea de a mânca alimente solide și treptat starea ei s-a înrăutăți până în punctul în care a avut nevoie de asistență medicală pentru a rămâne în viață.

Drama familiei este dublată și de faptul că decesul femeii a avut loc doar cu câteva zile înainte de aniversarea unuia dintre cei patru copii ai ei.

„Apa în care erau fierți tăițeii era tot ce mânca. Avea crampe și a vomitat atât de mult încât dinții i-au căzut de la acidul din stomac. A fost complet distrusă și a început să-și piardă tot părul”, explică soțul îndurerat.

sursa: www.observator.ro