Maidanezii din Chișinău vor fi sterilizaţi

Maidanezii din Chișinău vor fi sterilizaţi

-
//
10.05.2018

Persoanele care otrăvesc câinii și pisicile fără stăpân din Capitală vor răspunde conform lagii în vigoare. Problema maidanezilor va fi soluţionată prin sterilizare acestora. O dispoziţie în acest sens a fost semnată de primarul general interimar, Ruslan Codreanu.

Maidanezii din Chișinău vor fi sterilizaţi

Dispoziția vine ca urmare a modificărilor operate la Codul Contravențional al Republicii Moldova care înăsprește abandonarea și tratamentul inuman față de animalele de companie.

"Vin cu un apel către cetățenii să raporteze Primăriei abuzurile privind maltratarea, otrăvirea câinilor și pisicilor fără stăpân astfel încât cei vinovați să răspundă conform legii", a îndemnat Ruslan Codreanu. 

În vederea combaterii tratamentului inuman asupra maidanezilor, actualul primar general interimar de Chișinău, Ruslan Codreanu, în colaborare cu societatea civilă a întreprins câteva măsuri pentru remedierea problemei: 
- a fost elaborat Regulamentul municipal cu privire la animalele de companie;  
- a fost negociat cu organizația internațională Animal Society un contract prin care vor fi sterilizați gratis toți maidanezii din Chișinău; 
- adăposturile de animale existente au fost susținute de Primăria municipiului Chișinău.

Sursa: publika.md