mamaplus

Maia Sandu, la Bookfest: A citit copiilor un fragment din Micul Prinț

-
//
01.09.2023

Președinta Maia Sandu a citit copiilor un fragment din „Micul Prinț”, de Antoine de Saint-Exupéry, în cadrul Salonului Internațional de Carte Bookfest.

mamaplus

„Unii dintre copii s-au dovedit adevărați campioni ai lecturii, câștigători ai Maratonului de lectură organizat de Biblioteca Națională pentru Copii „Ion Creangă”. Alții abia învață a citi, dar sunt dornici să asculte povești. Mulți mi-au destăinuit că abia așteaptă prima zi de școală, să-și revadă prietenii și să învețe lucruri noi. Le urez un an școlar cât mai captivant”, a spus șefa statului.

Președinta a vizitat și standurile de cărți expuse în cadrul Salonului Bookfest: „Mi-a părut bine să văd, în această zi frumoasă în care sărbătorim Limba Română, atâtea cărți bune și atâția iubitori de cuvânt și de carte”.

Șefa statului a mai menționat că ediția din acest an este impresionantă - circa 30 de mii de volume de carte, 30 de edituri importante din Republica Moldova și România, o mulțime de lansări și discuții dintre scriitori valoroși de pe ambele maluri ale Prutului, foarte multe cărți frumoase pentru copii și adolescenți. 

„Vă îndemn să mergem cât mai mulți la Bookfest, să descoperim autori îndrăgiți, cărți fascinante, edituri care promovează limba română cu o dragoste și dăruire nemărginită”, a punctat Președinta Maia Sandu.