mamaplus

Mai mulți părinți, revoltați: ”Purtarea măștilor la lecții provoacă infecții bacteriologice!”

-
//
18.10.2020

Mai mulți părinți din Chișinău sunt nemulțumiți de decizia luată de Comisia municipală Extraordinară de Sănătate Publică care-i obligă pe elevi să poarte măști de protecție chiar și în timpul orelor. În acest sens, părinții au lansat o petiție online.

Ei menționează că aceste măsuri nu vor îmbunătăți nici pe departe situația pandemică din țară, ci din contra va dăuna sănătății copiilor. 

"Purtarea unei măști mai mult de două ore la rând poate provoca dezvoltarea diferitelor infecții bacteriologice. Și nici părinții, nici profesorii nu sunt capabili să asigure și să controleze schimbarea măștii la fiecare 2-3 ore. Purtarea unei măști reduce cantitatea de oxigen care intră în corpul copilului, ceea ce reduce performanța și imunitatea acestuia", se menționează în petiție. 

Totodată, părinții spun că numărul copiilor de vârstă școlară care se infectează cu coronavirus este mic, iar dacă și sunt cazuri, în majoritatea dintre ele sunt ușoare. Mai mult, ei susțin că instituțiile de învățământ sunt obligate să asigure distanța socială dintre elevi, iar dacă nu au această posibilitate, atunci nu au decât să desfășoare lecțiile online. 

Menționăm că până la ora actuală, peste 500 de persoane au semnat petiția. Bilanțul persoanelor infectate cu noul coronavirus a ajuns la 66 652 cazuri. În total, 47 230 persoane au fost tratate de COVID-19, iar 1 569 au decedat.