mamaplus

Mai mulți părinți din Chișinău, obligați să dea acordul în scris pentru vacanța grădinițelor

-
//
20.05.2021

În doar câteva zile vine vara, iar odată cu sosirea acestui anotimp, an de an se pune și problema suspendării activității grădinițelor. Potrivit șefului interimar al Direcției municipale Educație, Andrei Păvăloi, anul acesta, decizia privind închiderea temporară a grădinițelor în sezonul estival urmează să fie luată la nivel central, de către specialiștii Direcției pe care o conduce. Totuși, se pare că administrația unora a luat deja asemenea decizii în mod individual.

Potrivit Asociației Obștești „Părinți Solidari”, într-o grădiniță din municipiul Chișinău, părinții ar fi fost deja obligați să scrie cereri privind acordul pentru suspendarea temporară a activității instituției de învățământ preșcolar, care ar urma să își închidă ușile pentru cei mici între 1 iulie și 31 iulie 2021.

În cererea cu pricina, se menționează că grădinița nu va activa în această perioadă deoarece vor fi realizate lucrări de igienizare și dezinsecție. În aceeași perioadă de timp, personalul instituției va merge în concediul anual de odihnă.

mamaplus