mamaplus

Mai mulți părinți cer prelungirea învățământului online și au lansat o petiție online

-
//
04.02.2022

Mai mulți părinți din municipiul Chișinău sunt împotriva reîntoarcerii elevilor la studii cu prezență fizică. În acest sens, părinții au lansat o petiție online ca să adune mai multe semnături pentru a nu permite acest lucru. Până la momentul actual, petiția a fost semnată de peste două mii de persoane.

”Ne-a fost comunicat de către primarul orașului Chișinău, Ion Ceban, în data de 2/3/2022 informația cu referire la decizia luată de către Ministerul Educației, respectiv întoarcerea la școală sub formă fizică. 

Ne aflăm în apogeul pandemiei, iar numărul cazurilor de COVID-19 continuă să fie unul mare. Noul tip de coronavirus este mai transmisibil și eventual mai periculos pentru școlari. Totodată, potrivit unui studiu efectuat de către CNTM, condițiile de lucru ale profesorilor s-au înrăutățit considerabil pe timp de pandemie, iar expunerea constantă la stres îi face mai vulnerabili. 

Îmbolnăvirea elevilor și cadrelor didactice va face imposibilă întoarcerea în clase după valul pandemic și ținem să menționăm că, în majoritatea școlilor publice, dar și private, normele sociale de prevenire a COVID-19 nu sunt respectate, de asemenea, înainte de intrarea în carantină, mulți profesori au fost detectați cu noul tip de coronavirus și, de asemenea, mulți copii, iar odată cu reîntoarcerea la școli, ne vom întoarce la aceeași situație pandemică. 

Mai mult decât atât, cerem autorităților să stopeze procesul de învățământ cu prezența fizică cel puțin pe o perioadă de 2 săptămâni până la micșorarea considerabilă a cazurilor de COVID-19. Ultimele date prezentate de Ministerul Educației spun că, în perioada 24-30 ianuarie 2022, au fost înregistrate 31.222 de cazuri de coronavirus. Alte 5.255 de cazuri noi de infectare cu COVID-19 au fost confirmate in Republica Moldova pentru 2 februarie 2022, prin urmare vă încurajăm să susțineți petiția de stopare a procesului de învățământ cu prezența fizică la ore până se constată o reducere a cazurilor active de COVID-19”, scriu părinții îngrijorați.