mamaplus

Mai mulți asistenți parentali din capitală vor beneficia de un ajutor financiar

-
//
04.08.2022

Primăria municipiului Chișinău a anunțat despre aprobarea unor noi decizii cu referire la ajutoarele financiare pentru mai multe categorii de persoane. Astfel, Comisia municipală a hotărât să acorde la 32 de asistenți parentali un ajutor material în mărime de 1 000 de lei.

Potrivit municipalității, asistenții parentali activează în cadrul Direcției pentru protecția drepturilor copilului și îngrijesc copiii din plasamente. Aceștia lucrează 24 din 24 de ore, șapte zile pe săptămână, însă sunt remunerați doar pentru cinci zile de lucru, conform cadrului legal.

De altfel, comisia a mai dispus ca trei copii, rămași temporar fără ocrotire părintească, plasați în Serviciul de asistență parentală profesionistă vor beneficia de sprijin financiar în sumă de 5 000 de lei, în vederea pregătirii acestora către noul an școlar.

Totodată, cinci persoane din familii cu venituri mici din capitală care suferă de boli grave vor beneficia de ajutoare materiale în sumă de 95 000 de lei pentru acoperirea cheltuielilor pentru tratamentele chirurgicale costisitoare.

Primăria va acorda și un ajutor unic de 500 de lei pentru 76 de donatori activi de sânge care sunt și membri ai Asociației Donatorilor din Republica Moldova. Prin această susținere autoritățile își propun să promoveze în continuare donarea voluntară de sânge.

Aceste decizii au fost luate miercuri, 3 august, la ședința Comisiei municipale de stabilire și acordare a ajutorului material, instituită în baza unei hotărâri a Consiliului Municipal Chișinău din februarie 2018.

În total, în vederea realizării programelor menționate şi susținerii a 116 persoane și familii vulnerabile, din bugetul municipal au fost alocate 180 000 de lei.