mamaplus

Mai multe terenuri de joacă pentru copii vor fi amenajate în acest an în capitală

-
//
04.07.2022

Programul municipal de construcție și amenajare a terenurilor de joacă în spații publice sau spații verzi este în plină desfășurare, informează primarul general al capitalei, Ion Ceban. În sectorul Botanica urmează să fie date în exploatare două terenuri de joacă complet amenajate.

Astfel, potrivit edilului, sunt în proces lucrările de amenajare a unui teren de joacă lângă intersecția bd. Decebal și Dacia din sectorul Botanica al capitalei. Totodată, în acea zonă au loc lucrări de instalare a unui teren de fitness/workout.

Între timp, pe ultima sută de metri sunt lucrările de instalare a unui alt teren de joacă și fitness/workout pe strada Valea Crucii 24. În acest scuar urmează în curând să fie instalat mobilierul urban.

”În ambele locații au loc și lucrări de amenajare a trotuarelor, instalare a bordurilor și a mobilierului urban. Alte proiecte ale DGLCA sunt la etapa procedurii de licitație. Locațiile unde sunt sau urmează să înceapă amenajarea terenurilor de joacă sunt selectate conform solicitărilor venite din partea locatarilor în coordonare cu preturile de sector.”, se arată în nota informativă a primarului Ion Ceban.

În acest an, pentru amenajarea terenurilor de joacă Primăria Municipiului Chișinău a alocat 20 de milioane de lei, iar pentru amenajarea terenurilor de fitness 10 milioane de lei.

mamaplus
mamaplus
mamaplus