Mai multe servicii medicale vor fi gratuite

Mai multe servicii medicale vor fi gratuite

-
//
12.05.2016

Mai multe servicii medicale gratuite pentru populație. Guvernul a aprobat un proiect de hotărîre privind modificarea programului unic al asigurării obligatorii de asistență medicală.

Mai multe servicii medicale vor fi gratuite

Conform noii hotărîri de Guvern, pacienții vor beneficia gratuit de asistență medicală și de servicii privind depistarea și combaterea maladiilor.

"Realizarea screening–urilor, acordarea serviciilor de consiliere pentru renunțare la fumat și asigurarea cu contraceptive pentru grupurile social vulnerabile ale populației".

De asemenea, programul unic al asigurării obligatorii de asistență medicală prevede acordarea mai multor servicii medicale, inclusiv pentru copiii de pînă la trei ani cu nevoi speciale sau tulburări de dezvoltare.

"Mai introducem acoperirea cheltuielilor pentru protezele individuale şi consumabilele necesare pentru reabilitarea chirurgicală şi protetică a pacienţilor cu tumori maligne ale capului, gîtului şi ale aparatului locomotor şi implanturi mamare. Acoperirea cheltuielilor pentru servicii de reproducere umană".

Modificarea programului unic al asigurării obligatorii de asistență medicală a fost necesară, întrucît statistica arată că maladiile cardiovasculare sînt principala cauză a deceselor, urmate de tulburări ale sistemului digestiv şi cancer.

Sursa: publika.md