mamaplus

Mai multe persoane tratate de COVID-19 povestesc experiența prin care au trecut

0
//
06.08.2020

Până miercuri, 5 august, peste 18 mii de persoane au fost tratate de infecția cu noul coronavirus. Într-un clip video, unii dintre ei povestesc experiența prin care au trecut, relatând că s-au simțit foarte rău, iar în unele cazuri au fost nevoiți să-și petreacă rudele decedate pe ultimul drum... pe internet.

În timp ce doamna Ana spune că după această experiență s-a convins că virusul există, o altă pacientă, Irina, se întreabă de ce oamenii nu-i cred pe cei care s-au infectat și tratat, dar cred pacienții care suferă de o altă boală. Eugen relatează, în schimb, că deși a respectat regulile, oricum s-a infectat și face apel către oameni să fie mai precauți. Unele dintre mărturiile acestora pot fi văzute mai jos:

Eugen, 34 ani: „Îmi era foarte greu să respir, nu puteam să trag aer în piept!”

Gabriel, 10 ani: „Aveam stări de moleșeală, nu puteam să mă ridic din pat!”

Ana, 59 ani: „Mă durea foarte tare spatele, parcă cineva mă apăsa cu un fier de călcat!”

Maxim, 15 ani: „Am fost nevoit să-i văd pe cei dragi simțindu-se groaznic!”

Irina, 38 ani: „I-am petrecut pe ultimul drum pe internet. Este strașnic, puțin spus trist!”

Izabela, 36 ani: „Dacă îi credem pe cei care sunt bolnavi de cancer, dacă îi credem pe cei care sunt bolnavi de alte maladii, de ce nu ne credeți pe noi, pe cei care am fost bolnavi de COVID-19?”.

#AiGrijă! Oprește răspândirea COVID-19! Salvează vieți!

🔴Eugen, 34 ani: Îmi era foarte greu să respir, nu puteam să trag aer în piept! 🔴Gabriel, 10 ani: Aveam stări de moleșeală, nu puteam să mă ridic din pat! 🔴Ana, 59 ani: Mă durea foarte tare spatele, parcă cineva mă apăsa cu un fier de călcat! 🔴Maxim, 15 ani: Am fost nevoit să-i văd pe cei dragi simțindu-se groaznic! 🔴Irina, 38 ani: I-am petrecut pe ultimul drum pe internet. Este strașnic, puțin spus trist! 🔴Izabela, 36 ani: Dacă îi credem pe cei care sunt bolnavi de cancer, dacă îi credem pe cei care sunt bolnavi de alte maladii, de ce nu ne credeți pe noi, pe cei care am fost bolnavi de COVID-19? 🙏#AiGrijă! Oprește răspândirea COVID-19! Salvează vieți! ❗️❗️❗️Respectă măsurile de protecție!

Опубликовано UNDP Moldova Среда, 5 августа 2020 г.

408 cazuri noi de infectare cu COVID-19 au fost confirmate miercuri, 5 august, în Republica Moldova, dintre care 3 în Transnistria. Din numărul total de cazuri, 4 sunt de import (Turcia-2, Franța-1, Federația Rusă-1). Bilanțul persoanelor infectate cu noul Coronavirus a ajuns la 26222 cazuri. În total 823 de persoane au pierdut lupta cu viața.