mamaplus

Mai multe grădinițe din Chișinău ar urma să-și sisteze parțial activitatea

-
//
27.06.2023

Circa jumătate din grădinițele din municipiul Chișinău ar urma să-și sisteze parțial activitatea pe parcursul verii. Informația a fost oferită pentru agenție de către șeful adjunct al Direcției generale educație, tineret și sport a municipiului Chișinău, Andrei Pavaloi.

mamaplus

Solicitat de agenție, Andrei Pavaloi a menționat că, în perioada estivală, numărul copiilor care frecventează grădinița scade cu peste 50%. „În timpul sistării activității, la instituțiile de educație vor fi efectuate lucrări de reparații, igienizare, dezinsecție și salubrizarea teritoriului”, a afirmat Andrei Pavaloi, transmite radiochisinau.md.

Potrivit conducerii Direcției generale educație, tineret și sport a capitalei, un alt motiv al închiderii unor grădinițe în timpul verii ar fi lipsa cadrelor. „În această perioadă este acordat concediu anual pentru personalul instituției. În unele cazuri, cadrele pot fi înlocuite, însă dacă vorbim de instituțiile unde există un singur bucătar sau alt personal auxiliar în lipsa căruia instituția nu poate funcționa, atunci activitatea grădiniței va fi sistată pentru o perioadă. În toate cazurile, părinții vor fi consultați și vor fi direcționați spre alte instituții de învățământ din apropiere, unde copilul va fi încadrat temporar în procesul educațional”, a remarcat Andrei Pavaloi.

În municipiul Chișinău activează 144 de grădinițe.