mamaplus

Mai multe cluburi pentru tătici vor fi deschise la Strășeni și Fălești

-
//
04.11.2020

Opt cluburi pilot de susținere a bărbaților în împărțirea egală a responsabilităților casnice și a celor de familie vor fi create în raioanele Strășeni și Fălești în următorii doi ani, ca parte a Programului regional „Împreună împotriva stereotipurilor de gen și a violenței pe bază de gen”, finanțat de Uniunea Europeană și implementat de două organizații de profil din țara noastră.

Clubul Taților va oferi un spațiu dedicat actualilor și viitorilor tați, unde aceștia vor primi sprijin și resurse pentru a se implica activ în creșterea și educarea copiilor, dar și în activitățile considerate în mod tradițional ca fiind doar pentru femei.

„Studiile arată că ponderea bărbaților care se implică zilnic în  îngrijirea copiilor este foarte mică. În cele mai multe cazuri, această activitate este îndeplinită de mame. Prin „Cluburile taților” ne dorim să încurajăm atât actualii, cât și viitorii tați să se implice activ atât în creșterea și educarea copiilor, cât și în partajarea treburilor casnice”, susține Violeta Terguță, coordonatoarea Programului regional „Împreună împotriva stereotipurilor de gen și a violenței pe bază de gen”.  

Prima activitate legată de crearea Clubului Taților a avut loc recent la Strășeni și Fălești, unde peste 80 de actuali și viitori tați din aceste localități au participat la o discuție, în care au fost consultați despre această inițiativă.

Acest proiect își propune să contribuie la combaterea stereotipurilor de gen și să sporească implicarea bărbaților în activitățile casnice și de îngrijire a copiilor.