mamaplus

Mai multe aparate medicale au fost procurate pentru persoanele cu dizabilități din Chișinău

-
//
06.10.2023

Primăria Municipiului Chișinău a desfășurat achiziții publice, în urma cărora au fost procurate 108 tonometre vorbitoare pentru ajutorarea persoanelor cu dizabilități.

mamaplus

,,În municipiul Chișinău oferim o varietate de acțiuni în ajutorarea persoanelor cu dizabilități, în vederea exercitării efective a dreptului acestor categorii de persoane la educație, protecție, asistenţă socială şi medicală, promovând măsuri adecvate pentru a rămâne cât mai mult timp posibil membri deplini ai societății.'', a comunicat instituția, transmite Știri.md.

De asemenea, în conformitate cu sursele financiare prevăzute pentru realizarea programelor medico-sociale au fost încheiate contracte pentru protezarea oculară a 13 persoane, în sumă de 38.883 lei 

Bugetul total împreună cu ocurarea a 108  tonometre vorbitoare în sumă de 67.197 lei se rezumă pentru anul 2023 la 106.080 lei.

Accesoriile respective, cât și protezările sunt efectuate pentru persoanele nevăzătoare, membrii Organizației Teritoriale din municipiul Chișinău, Asociația Obștească „Asociația Nevăzătorilor din Moldova”.