mamaplus

Mădălina, fata unei moldovence, dispărută fără urmă în SUA în 2022 ar fi fost observată în munți

-
//
09.09.2024

Mădălina Cojocari, fata dispărută fără urmă în Statele Unite ale Americii, în noiembrie 2022, ar fi fost văzută într-un sat din munți, în statul Carolina de Nord. Despre aceasta a anunțat o voluntară, în grupul de Facebook intitulat „Unde este Mădălina Cojocari?”, scrie unimedia.info.

mamaplus

„Da, știam deja acest lucru, dar în sfârșit s-a confirmat. Se menționează, de asemenea, că Madalina și Octavian au fost văzuți sub supraveghere, în Sugar Mountain (n.r. un sat din statul american Carolina de Nord). Unde este Madalina? Vrem răspunsuri!!”, a scris voluntara, în postarea pe Facebook.

În noiembrie 2023, la un an de la dispariția Mădălinei, în istoria încurcată apărea și o persoană terță – un verișor pe nume Octavian, cu care Diana ar fi avut o conversație lungă, pe 2 decembrie, în aceeași zi când tot ea indica într-un mesaj text că este cu Mădălina, deși de la dispariția fetei trecuse mai bine de o săptămână. Octavian ar fi persoana pe care Diana a rugat-o să le ajute, pe ea și pe fată, să fugă cât mai departe de Palmiter.

Mădălina Cojocari, în vârstă de 11 ani atunci, a dispărut fără urmă în noiembrie 2022. Mai bine de trei săptămâni, părinții nu au anunțat poliția, ulterior fiind arestaţi. În tot acest timp, FBI-ul încearcă să-i dea de urmă minorei.

Poliția locală mai anunța că în perioada dispariției, 22 noiembrie – 15 decembrie, mama fetei a plecat în Madison County, aflat la circa 2 ore de orașul în care trăiesc. La moment, aceștia caută martori care ar fi văzut-o în zonă.

Bunica din Moldova a fetiței și spune că acesta ar fi vândut-o pe fată.

Diana Cojocari și Christopher Palmiter s-au declarat nevinovați în instanță, la ședința din 17 august 2023.

Poliția din SUA examinează toate versiunile înaintate de cei intervievați și care au tangență cu familia Mădălinei și este încrezută că va găsi fata. Un cunoscut podcast a abordat cazul dispariției Mădălinei, în speranța că vor reacționa cât mai mulți oameni și vor contribui la găsirea copilei.

În mai 2024, Diana Cojocari, mama Mădălinei Cojocari, fetița moldoveancă dispărută la sfârșitul anului 2022, în Carolina de Nord, a pledat vinovată, în fața instanței, pentru că nu a anunțat la timp dispariția copilei. Femeia riscă să fie deportată, după ce anterior pledase total nevinovată în cauza dispariției fetei sale.

Pe 9 iulie, mama Mădălinei Cojocari, fata dispărută fără urmă în Statele Unite ale Americii, a părăsit țara și continentul, după ce a fost eliberată din arest preventiv. Diana Cojocari a anunțat pe rețele că revine în Republica Moldova, după 9 ani de absență. 

Deocamdată nu este clar cum a fost posibilă plecarea ei din SUA, fiind suspectată în dosarul dispariției fiicei sale, iar poliția a anunțat că pașaportul ei a rămas în custodia organelor de drept. Diana a publicat o fotografie din avion, împreună cu mama ei, bunica Mădălinei.

În august, Guvernatorul statului Carolina de Nord, Roy Cooper, a anunțat că autoritățile americane oferă o recompensă de până la 25.000 de dolari pentru informații care vor ajuta la dezvăluirea misterului dispariției Mădălinei Cojocari, scrie stiri.md.