mamaplus

”Lovește un profesor”: o nouă provocare pe Tik Tok stârnește nemulțumiri în întreaga lume

-
//
08.10.2021

Mai multe cadre didactice s-au unit în efortul de a combate o provocare de Tik Tok pe care o consideră drept periculoasă. Trendul, denumit Slap a Teacher (n.r. Lovește un Profesor), îi îndeamnă pe copii să-și lovească dascălii sau personalul didactic și apoi să se facă nevăzuți. Cel puțin două scoli au raportat incidente de acest fel, iar procurorul general din statul american Connecticut i-a trimis o scrisoare CEO-ul Tik Tok prin care îi cere "reforme care să oprească conținutul riscant". Platforma Tik Tok a negat însă existența acestui trend.

Oficialii din Connecticut, între care și procurorul general William Tong, cer oprirea conținutului periculos de pe aplicație după apariția trendului care încurajează elevii să-și lovească profesorii, argumentând că Tik Tok trebuie să se întâlnească cu legislatorii, educatorii și părinții și să inițieze reforme.

"Ultimul lucru de care avem nevoie acum este ca minorii să fie inundați de o social media ce încurajează nerespectarea legii, autoagresiunea și glumele periculoase", a scris Tong în scrisoare.

"Video-uri Tik Tok devenite virale au rezultat în tineri care s-au supradozat cu medicamente, și-au desfigurat trupurile și s-au angajat în tot felul de activități periculoase. Cu noile raportări privind provocarea "Lovește un profesor" este clar că Tik Tok este incapabil să controleze răspândirea conținutului periculos. Altfel spus, orice Tik Tok a făcut pentru a impune termenii și condițiile nu a funcționat și necesită investigații și reforme serioase", a fost de părere procurorul american.

Deși Tik Tok a negat existența fenomenului, cel puțin două școli de peste Ocean au raportat incidente ce ar fi fost legate de această provocare. Cei responsabili de conținutul publicat de aplicație au precizat că acesta nu este un trend, iar dacă în orice moment va deveni, postările legate de el vor fi șterse.

Profesor lovit în cap, în Carolina de Sud

mamaplus

Dascălii din statul Carolina de Sud au confirmat, în cursul zilei de vineri, că un elev de școală generală a lovit un profesor în spatele capului. Bryan Vaughan, reponsabil pentru Siguranță și Transport în Școlile din Lancaster a trimis, la rândul lui, o scrisoare părinților în care avertizează că orice asalt asupra cadrelor didactice va fi motiv de exmatriculare.

"Acest tip de comportament, la fel ca și furtul sau distrugerea, nu este o glume. Este comportament infracțional. Orice elev care va lovit un cadru didactic va fi tras la răspundere atât legal cât și pe regulamentele interioare", a explicat Vaughan. Acesta le-a cerut părinților să-și educe copiii și să monitorizeze obiceiurile lor pe social media. Un incident similar a fost raportat și la o școală din Springfield, Missouri, iar poliția de acolo a deschis o anchetă. Nu este clar dacă studentul s-a ales cu dosar penal, arată sursa citată.