mamaplus

Locuitorii Chișinăului vor putea achita cu cardul bancar călătoria cu troleibuzul

0
//
25.01.2021

Locuitorii oraşului Chişinău vor putea achita călătoria cu troleibuzul folosind cardul bancar. Regia Transport Electric a anunţat că în curând va instala primul sistem de taxare electronică în troleibuzele care circulă pe una dintre rutele principale din municipiu.

Rute cu peste 20 de unități de transport sunt propuse pentru pilotarea taxării electronice în transportul public din capitală. Directorul Regiei Transport Electric Chișinău, Dorin Ciornîi, a exemplificat rute ca 22, 10, 4, 8, 12 sau 24. Agentul economic care va efectua testarea va alege două dintre ele. Deocamdată, la o ședință comună, s-a decis doar asupra procesului tehnologic.

Dorin Ciornîi a mai spus că instruirea conductorilor de troleibuz în utilizarea echipamentului de taxare electronică va începe peste o săptămână și va dura în jur de două săptămâni.

Autoritățile municipale își propun să înceapă testarea taxării electronice din luna martie. Costul călătoriei va rămâne același – 2 lei. Pe rutele selectate pentru proiect, pasagerii vor putea fie să cumpere bilet, fie să plătească costul călătoriei cu cardul bancar. Aceștia vor fi ajutați de conductori.

Testarea va dura o perioadă de până la șase luni și va fi efectuată de către companiile MasterCard şi VISA, care vor suporta toate cheltuielile.

Sunt zece ani de când autoritățile municipale își propun să implementeze taxarea electronică în transportul public municipal. În 2010, Primăria anunța că, cel târziu în 2012, locuitorii capitalei nu vor mai trebui să cumpere bilete de la taxator, pentru că vor achita costul călătoriei cu un card electronic. După aceasta, în repetate rânduri, autoritățile au anunțat amânări și termene noi.