mamaplus

Locuitorii Chișinăului pot solicita apă potabilă în troleibuze și în corturile anticaniculă

-
//
15.07.2021

Câteva corturi anticaniculă au fost instalate de autoritățile municipale în locurile publice aglomerate din toate sectoarele capitalei. Acestea vor funcționa în intervalul orelor 11:00 - 18:00, în zilele cu temperaturi extreme. Anunțul a fost făcut de Primăria municipiului Chișinău. La aceste puncte mobile, cetățenii pot solicita ajutor în caz de necesitate și servi un pahar de apă.  Totodată, în transportul public din Chișinău, pasagerii pot solicita apă potabilă de la taxatori sau șoferi, în timpul călătoriei sau la stația terminus, informează mamaplus.md.

Mai mult, managerii întreprinderilor de transport trebuie să se asigure funcționalitatea sistemelor de aer condiționat în toate unitățile de transport public dotate corespunzător.

În altă ordine de idei, amintim că în scopul minimizării impactului caniculei, străzile și bulevardele principale din sectoare și arterele unde circulă transportul public sunt stropite cu apă.

De asemenea, vor fi stropite cu apă străzile aglomerate și aleile din parcuri și scuaruri.

În perioada estivală au fost redeschise şi cișmelele de apă de pe teritoriul orașului. Sursele de apă sunt amplasate în Parcul „Valea Morilor, în Scuarul Grădinii Publice „Ștefan cel Mare și Sfânt", în Grădina Catedralei, iar din acest an, și în Parcul „Alunelul".