mamaplus

Locuitorii Chișinăului pot să se vaccineze la cerere, cu programare la medicul de familie

0
//
04.05.2021

Autoritățile municipiului Chișinău au trecut astăzi la cea de-a treia etapă de vaccinare, fiind vizată populația generală. Locuitorii orașului au posibilitate să se vaccineze la cerere, cu programare la medicul de familie, au precizat responsabilii din Primărie.

"Veniți și vă vaccinați în cea mai apropiată policlinică la locul de trai. Specialiștii spun că astăzi vaccinurile sunt suficiente și pentru etapa I, etapa a II-a și destule pentru demararea etapei a III-a.", a afirmat primarul de Chișinău, Ion Ceban.

"Este necesar de a se adresa persoanele la medicul de familie pentru a fi programați, deoarece vaccinuri sunt și locuri disponibile pentru a fi vaccinați tot sunt.", a mai adăugat Tatiana Bucearschi, șefa Direcției generale asistență socială și sănătate.

De la începutul campaniei de vaccinare, din 2 martie, au fost administrate peste 147 mii de doze de vaccin. Cele mai multe persoane, 42 de mii, au fost imunizate în municipiul Chișinău. În Republica Moldova sunt disponibile vaccinurile AstraZeneca, Sputnik V, Sinopharm și CoronaVac.